Avon miejsce dla każdej z nas

Gdy wokół nas tak wiele różnych firm i produktów, trudno znaleźć takie, które będą nam najbardziej odpowiadać. Ja już wielokrotnie pokazywałam Wam kosmetyki czy firmy, z których usług i produktów najchętniej korzystam. Dziś po raz kolejny chciałabym powiedzieć kilka słów o rejestracji Avon, czyli firmie, która nieustannie mi towarzyszy.

Jestem konsultantką Avon

W pewnym momencie bycie konsultantką stało się dla mnie oczywiste, zarejestrowałam się do Avon. Dlaczego? Ponieważ czułam, że chcę mieć łatwy i regularny dostęp do tego, co pozwala mi o siebie dbać. Rejestracja Avon trwa tylko moment, a zyskać można bardzo dużo. Jestem kobietą i myślę, że jak większość innych pań lubię kosmetyki, dzięki którym mogę się skupić na codziennej pielęgnacji. Korzystamy z nich, idąc pod prysznic, nakładając makijaż czy szukając właściwych kremów nawilżających. Uwielbiam również perfumy, a ich w Avonie też nie brakuje. Dlaczego o tym piszę? Bo uważam, że warto wspierać te firmy, które produkują sprawdzone i pasujące nam kosmetyki. Może jesteś osobą, która właśnie zastanawia się, gdzie znaleźć właściwy peeling, szampon czy krem na noc. A może wahasz się, czy wiązać się z tą marką. Ja mogę powiedzieć, że tutaj nie zawsze chodzi o zysk. Rejestracja Avon do niczego Cię nie zobowiązuje. Nie musisz pracować i sprzedawać kosmetyków. Możesz za to być na bieżąco i zamawiać to, co najbardziej Ci służy. To chyba jedna ze wspanialszych rzeczy dla kobiety.

Miody Huzar – Pomysł na jesienny klimat

Gdy za oknem zimno, wieje, pada deszcz i szybko zapada zmrok, szukamy pomysłów na rozgrzanie się. Mamy ochotę na wciągające książki, leżenie pod kocem i aromatyczne potrawy. Jednym z produktów, których nie może zabraknąć w domu na jesień są miody! Naturalnie słodkie, doskonałe do herbaty, kawy, mleka czy jako dodatek do chałki. Czy tylko dla mnie to  brzmi tak smakowicie?
 

Jak wybrać dobry miód?

 

Miód ma wiele cennych właściwości dla naszego organizmu. Jednak trzeba wiedzieć, jak wybrać ten, który jest naturalny. W internecie można znaleźć wiele sposobów. Jednak najłatwiej wybrać naturalny miód poprzez jego wygląd. Ten, który ma jednolitą konsystencję, a po nałożeniu na kanapkę rozlewa się, oznacza, że jest to miód sztuczny. Ten naturalny ma nierówną fakturę i liczne grudki. Po nałożeniu na kanapkę powstaje górka, którą trzeba rozprowadzić. To bardzo istotne, ponieważ tylko naturalny miód niesie za sobą wartości odżywcze. Podczas badań, wyodrębniono w nim ponad 300 różnych substancji korzystnie wpływających na organizm człowieka. Zawiera kwasy organiczne, białka, węglowodany, kwas foliowy, kwasy organiczne, związki polifenolowe, a także witaminy A, B1, B2, B6, B12, C. Miód od lat nazywany jest płynnym złotem właśnie ze względu na swoje lecznicze właściwości.

 


Miody Huzar

Jakiś czas temu zdecydowałam się na spróbowanie miodów Huzar. Skosztowałam miodu brzozowego, lipowego, wielokwiatowego kremowanego i rozmarynowego Hiszpańskiego. Sięgnęłam po produkty marki z prawie dwudziestopięcioletnim doświadczeniem i muszę przyznać, że jestem bardzo mile zaskoczona. Często miody są w smaku nijakie, zbyt słodkie, podobne do siebie. Tutaj jednak mogłam rozkoszować się paletą różnych aromatów, co doskonale wpisuje się w jesienny klimat i zaspokajanie satysfakcji kulinarnej. Sprawdzają się idealnie jako dodatki do potraw, ale równie pysznie smakują dodane do jesiennej herbaty. Miody możecie spotkać w wielu znanych w Polsce marketach, więc jeśli tylko je zobaczycie, spróbujcie różnych smaków.

 

 

 

 

Przepis na ciasteczka z miodem

Składniki:

  • 2 łyżki miodu
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1/4 kostki masła
  • 1 i 1/2 szklanki mąki
  • 2 łyżki przyprawy do piernika
  • łyżeczkę sody lub proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 2 łyżki kakao

Sposób przygotowania

  1. Wykonywanie ciasteczek rozpoczynasz od rozpuszczenia cukru i masła w rondelku. Dodajesz do nich również miód. Wszystko rozpuszczasz, trzymając na małym ogniu. Kiedy składniki się rozpuszczą, zdejmujesz rondelek z ognia i przelewasz płyn do miski.
  2. Do rozpuszczonych składników dodajesz mąkę i przyprawę do piernika. Wsypujesz również proszek do pieczenia. Jeżeli używasz sody, zanim dodasz ją do masy, rozpuszczasz w 2 łyżkach wody i dopiero wtedy wlewasz do ciasta.
  3. Jajko wbijasz do oddzielnej miseczki i roztrzepujesz. Delikatnie roztrzepane jajko dodajesz do całej masy. Całość dokładnie mieszasz.
  4. Jednolitą masę dzielisz na dwie części. Do jednej dosypujesz kakao i zagniatasz. Drugą pozostawiasz bez kakao.
  5. Oba kawałki zawijasz w folię i chowasz do lodówki na około 12 godzin. Dzięki dodaniu kakao tylko do jednej części ciasta powstanie ciekawa, jesienne kompozycja z ciasteczek - jedne będą ciemniejsze, drugie jaśniejsze.
  6. Po tym czasie rozwałkowujesz ciasto na grubość około 3 mm. Za pomocą foremek możesz je powycinać w liście, na przykład klonu. Ciasteczka piecz w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut.

 

Dlaczego warto?

Miód to naturalne słodzidło, doskonałe do przygotowywania owsianek, herbat, kaw, ciast czy deserów. Któż z nas nie zasiada czasem na kanapie, podgryzając chałkę moczoną w miodzie? Jeśli tylko lubisz takie smaki lub chętnie eksperymentujesz w kuchni, to gorąco zachęcam Cię do spróbowania miodów Huzar. Przyjemnie rozgrzewają. Co ważne, producent dba o to, by skład jego miodów spełniał standardy najwyższej jakości. To cenna informacja, jeśli zwracasz uwagę na to, by Twoje posiłki były nie tylko pyszne, ale i zdrowsze oraz pełnowartościowe.

14 komentarzy:

  1. Dobry miód nie jest zły, więc na pewno się skuszę.

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię miody, ale tej marki jeszcze nie znam. Muszę sprawdzić co mają jeszcze fajnego w swojej ofercie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Jestem wnuczką pszczelarzy, więc miód uwielbiam odkąd pamiętam i zawsze mam w domu kilka słoików. Stosuję go do wszystkiego. Niestety po śmierci dziadków muszę kupować, bo pasieki zostały sprzedane. Chętnie więc poznam tę markę.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziadkowie pszczelarze to musi być niesamowita historia i wspomnienia :-)

      Usuń
  4. Ja zazwyczaj miody kupuję bez pośrednio od pszczelarzy. Miód tej marki kupiłam ostatnio w biedronce do wypieków i muszę przyznać, że był bardzo smaczny.

    OdpowiedzUsuń
  5. strasznie żałuję, że nie mogę jeśc prawdziwego miodu, ale jako dodatek do ciastek sprawdzi się idealnie :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam wszystkie rodzaje miodów, pod warunkiem, że są w pełni naturalne, nie ma lepszej słodyczy na świecie, lepszego lekarstwa do codziennego użytku. Przyznaję, uzależniłam się od nich. :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Nie jestem milosniczką miodu. A to dlatego że mój żołądek nie do końca go przyswaja. Ale wygląda apetycznie.

    OdpowiedzUsuń
  8. U nas w domu miód jest zawsze. Ostatnio najbardzej lubimy akacjowy.

    OdpowiedzUsuń
  9. Miody goszcza u mnie w domu przez cały czas dodajemy do większości dań

    OdpowiedzUsuń
  10. Uwielbiam miód a najczęściej sięgam po niego jesienią i zimą :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Paulina Kwiatkowska15 listopada 2021 21:54

    Miody są naprawdę pyszne i warto korzystać z ich dobrodziejstw smakowych.

    OdpowiedzUsuń
  12. uwielbiam miody, zwłaszcza do herbaty więc goszczą u mnie na stałe w kuchni

    OdpowiedzUsuń
  13. Uwielbiam sobie wypij ciepłą herbatkę z miodem. A w zimie to już konieczność! Ciepły kocyk, herbatka z miodem i książka to idealne połączenie.

    OdpowiedzUsuń

Bardzo się cieszę, że do mnie zajrzałaś/eś ! Bardzo miło mi Cię gościć. Dziękuję za każdy komentarz. Liczę, że będziesz wpadać częściej :)