Masło czy margaryna? Opinnia na temat FINUU
Witajcie!
Dziki licznym akcjom promocyjnym dziś mam okazję wypróbować Nowe masło FINUU. Czy aby na pewno masło? Na samym początku nie byłam zbyt pewna, czy chcę wziąć udział w tej akcji. Byłam nieufna w stosunku do FINUU. Do wyboru miałam wersję klasyczną i soloną, ale, że nie lubię zbytnio eksperymentować wybrałam wersję tradycyjną. Nigdy wcześniej nie jadłam tgo masła więc byłam do niego sceptycznie nastawiona.
Co jest w składzie ?
-pasteryzowana śmietanka (z mleka)
-kultury bakterii kwasu mlekowego
Zawiera 82% tłuszczu, czyli tyle ile powinno mieć każde masło.
Co jeszcze? Bardzo dobry skład tłuszczowy.
W 100 gramach produktu znajdują się 82g tłuszczu w tym 46 gramów kwasów nasyconych. Oprócz tego w skład masła wchodzą węglowodany, białko i sól, a także witamina A.
Cała kostka zawiera 200 gramów, czyli 1484 kcal, jest to dość sporo. Dlatego też nie jest zbyt dobra opcją dla osób odchudzających się lub z wysokim poziomem cholesterolu.
Ciekawa jestem, od jakich krów mleko pochodzi i w jakich warunkach są one trzymane, bo m to ogromny wpływ na skład mleka, z którego powstaje masło.
Nie powiem, zainteresowało mnie masło FINUU jako alternatywa do masła jeśli nie lubimy/nie mamy czasu na
używanie twardego masła . Jest to na pewno lepsze rozwiązanie niż sięganie po margarynę czy masmixy. Producent
zaleca swój produkt do smażenia i pieczenia. W żadnym wypadku nie róbcie tego!!! Kwasy
wielonienasycone są bardzo nietrwałe, utleniają się po podgrzaniu do wysokiej
temperatury.
Testerka Adrianna
0 komentarze:
Prześlij komentarz
Bardzo się cieszę, że do mnie zajrzałaś/eś ! Bardzo miło mi Cię gościć. Dziękuję za każdy komentarz. Liczę, że będziesz wpadać częściej :)